Η ιστορια μας

Ευάγγελος Ευαγγελινός ίδρυσε τα “Κρασιά Νεμέα Χαλκίδος” το 1968 και αρχικά ξεκίνησε τη συνεργασία σε αλκοολούχα – οινοπνευματώδη με την εταιρεία ΒΟΤΡΥΣ του ομίλου Μποδοσάκη.Το 1971 ήρθε η συνεργασία με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και εξαγωγές κρασιού στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο όπου λειτουργούσε αποθήκη χονδρεμπόριου.

 

Το 1995 και μέχρι το 2001 ο κ.Ευαγγελινός εκπαιδεύθηκε στην πόλη Μπορντώ της Γαλλίας, στην παραγωγή, εμφιάλωση και συντήρηση κρασιού.
Το 2001 επέστρεψε στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις στη Λιανή Άμμο Χαλκίδος φέρνωντας μαζί του ένα μοναδικό σύστημα συντήρησης κρασιού σε κλειστές δεξαμενές με τη βοήθεια αζώτου και διοξειδίου προς απαλλαγη των συντηρητικών.

Το 2012 η επιχείρηση άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην διοίκηση της εταιρείας με την τοποθέτηση του εγγονού Ε.Ευαγγελινου ο οποίος φέρει το ίδιο όνομα με τον παππου του Ε.Ευαγγελινο
και ο οποίος δραστηριοποιείτε έως και σήμερα στον τομέα της οινοποίησης και της εξειδικευμένης συντήρησης και εμφιάλωσης στον τομέα του κρασιού.